Image
  • 6 januari 2019
payrolling

Personeelskosten Anno 2019! Hoeveel is dat eigenlijk?

Personeel kost geld! Dat weten we allemaal. Maar als je denkt dat het slechts blijft bij de kosten van het maandelijkse brutoloon per werknemer, dan moeten we je uit de droom helpen. Hardhandig! Er komt namelijk veel meer bij kijken…

Bij het aannemen van personeel draait alles om het maken van de juiste keuzes. Je hebt hierbij inzicht nodig in de verschillende personeelskosten. Maar je moet ook beslissen of je iemand in vaste dienst aanneemt, via het uitzendbureau of als ZZP’er. Geef je een vast of tijdelijk contract of kies je voor payrolling? KEUZESTRESS! Met deze snelgroeiende economie en veranderlijke trends, is het maken van die juiste keuze in de huidige maatschappij hetzelfde als een ritje in een sneltrein. Maar dan zonder machinist. Waarbij je mag hopen dat je stopt bij de juiste halte. Wij nemen je mee in onze stoptrein waar je bij elke halte rustig kunt bekijken of je wilt uitstappen of aan boord wilt blijven. De rit naar jouw perfecte keuze!

Verschillende soorten personeelskosten

Wat kost personeel? Dé hamvraag van dit artikel. We splitsen ze op en leggen het uit:

  • Directe loonkosten. Hierbij hebben we over het salaris, vakantietoeslagen, provisies en winstuitkeringen.Let op: houd rekening met een wettelijk verplicht minimumloon. Het is aan te raden een marktconform loon te bieden. Directe loonkosten zijn in veel sectoren cao afhankelijk. Vakantietoeslagen bedragen tenminste 8% van het brutoloon.
  • Indirecte loonkosten. Deze kosten zijn niet standaard en zijn passend bij de situatie van iedere werknemer: pensioenkosten, reiskosten, onkostenvergoedingen, secundaire arbeidsvoorwaarden, kosten voor eventuele personeelsverzekeringen zoals een ziekteverzuimverzekering.
  • Verplichte premies en bijdragen. Dit zijn verplichte loonheffingen die aan de belastingdienst worden afgedragen: loonbelasting, premie volksverzekeringen (AOW, Anw, WIz), premies werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA en ZW).
  • Variabele kosten. Dit zijn fluctuerende kosten en zijn hierdoor moeilijk te voorspellen. Denk aan een werkplek, werkkleding, arbeidsvoorzieningen zoals een veiligheidsbril, helm of schoenen. Maar ook eten en drinken, de kosten van opleiding en ontwikkeling, een 13e maand, een aanvullend pensioen, etc.

Globale kosten werknemer; de berekening

Na deze overload aan theorie weten we dat je eigenlijk zit te wachten op concrete cijfers. Die kunnen we je niet geven. Wel een globaal overzicht. Want zoals je net hebt kunnen lezen zijn er loonkosten die gerelateerd zijn aan de situatie van een individuele werknemer. Ruw gezegd kun je de volgende berekening maken:

het brutosalaris van je werknemer stellen we op 100%. Na het afdragen van belastingen en premies ontvangt je werknemer 70%, het nettoloon. Als werkgever komen de kosten op ongeveer 130 à 140%. Waar de totale personeelskosten zelfs kunnen oplopen tot 150 à 160%.

Vast dienstverband vs. uitzendbasis vs. Payrolling

Je weet nu hoeveel het ongeveer kost om een werknemer in dienst te nemen. Daarmee zijn we er nog niet. De volgende stap is het beslissen op welke manier jij je werknemer aan je bedrijf wilt verbinden.

Vast dienstverband

Neem jij als bedrijf de nieuwe werknemer zelf in dienstverband dan draai je op voor alle personeelskosten die er worden gemaakt. Je maakt geen extra kosten aan externe bedrijven, zoals een uitzendbureau of een payrollbedrijf. Heeft je bedrijf geen HR-afdeling of personeelszaken? Weet dan dat je naast je eigen job, het ook heel druk gaat krijgen met allerlei administratieve randzaken, ingewikkelde regelgeving en financiële rompslomp.

Uitzendbasis

Afhankelijk van het uitzendbureau waarvan jij je werknemer inleent, kun je erop rekenen dat je tussen de 15% en 25% duurder uit bent dan wanneer je zelf iemand in loondienst neemt. In ruil daarvoor ontneemt het uitzendbureau je allerlei verplichtingen en krijg je er een flexibel personeelslid voor terug. Die je bij tegenvallende resultaten of afnemende werkdrukte makkelijk kunt laten gaan. Alleen, je hebt geen invloed op het wervingsproces, waardoor je niet actief deelneemt in de keuze van jouw werknemers.

Payroll

Wil je de lusten maar niet de lasten? Laat dan een payrollbedrijf die lasten voor jou uit handen nemen, zodat jij je kan focussen op je eigen job. Zonder dat jij jezelf in tienen splitst om allerlei randzaken te regelen, die je alleen maar afleiden van je eigenlijke werk. Je gaat zelf op zoek naar de perfecte en flexibele werknemer voor jouw bedrijf, maar draagt niet de juridische verantwoordelijkheid. Je betaalt slechts de gewerkte uren. Niet de uren die worden verzuimd door ziekte of andere oorzaken. Ook tackelt payrolling een aantal grote risico’s zodat ook kleine MKB’s hier VOORDEEL van ondervinden.

‘Payrolling is zorgeloos ondernemen. De voordelen zonder de risico’s’

Benieuwd naar jouw all-in payroll tarief? Laat het HIER online door ons berekenen.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie
kunt u contact opnemen
met Dionne Smit


Bel 053 - 203 2082 of stuur een
E-mail naar dionne@innovadoo.nl


Image

Volgende bericht:


Lorem ipsum dolor site faom
consectetuer adipise de elit.Volgende bericht:


Lorem ipsum dolor site faom
consectetuer adipise de elit.