payroll fasen systeem

Een nieuwe werknemer begint in fase 1. In fase 1 van het fasen systeem is in de eerste 26 werken pensioenopbouw niet verplicht. Na 26, gewerkte, weken heeft de flex-medewerker recht op pensioen opbouw. Fase 1 en 2 is voor de werkgever de meest flexibele fase. Het betekent voor de werknemer geen werk = geen loon. Voor u als inlener betekent het: geen werk, dan ook geen factuur.

De fasetelling, ook aangeduid als fasen systeem, wordt gebruikt om aan te geven hoe lang een werknemer in dienst is en op welke punt hij in de telling zit. De fasetelling gaat in weken. De flexbranche denkt vanuit uren en deze worden doorgerekend naar aantal weken. Naarmate een werknemer verder in de fasetelling zit, dus langer voor een inlener werkt, krijgt hij meer rechten. Innovadoo werkt volgens de NBBU cao, deze cao heeft een eigen fasen systeem. Onderstaande afbeelding en uitleg, geeft weer welke regels er gelden bij welke fase voor u als inlener.

 
 

fase 1
Fase 1 geldt gedurende de eerste 26 gewerkte weken. Voor de telling van de weken maakt het niet uit hoeveel uren er in die week wordt gewerkt. In fase 1 geldt het uitzendbeding: als je niet werkt, ontvang je geen loon. Bovendien ontvang je alleen loon over de gewerkte uren. Als Inlener ontvangt u alleen een factuur voor gewerkte uren.

fase 2
Deze fase duurt 52 gewerkte weken. Ook in fase 2 is het uitzendbeding van toepassing. Bij een onderbreking tussen twee uitzend- overeenkomsten van 26 weken of langer, begint de telling van de gewerkte weken opnieuw in fase 1. Na fase 2 volgt fase 3. Als Inlener ontvangt u alleen een factuur voor gewerkte uren.

fase 3
In deze fase is er een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd: dit is een contract met een begin- en einddatum. Deze fase duurt maximaal 4 jaar waarin maximaal 6 contracten voor bepaalde tijd mogen worden aangegaan. Op een fase 3 contract is het uitzendbeding niet van toepassing. De uitzendovereenkomst loopt af op de einddatum van het contract. Wanneer er 6 maanden of langer niet voor Innovadoo payroll wordt gewerkt, valt de werknemer terug naar fase 1.

fase 4
Voordat een werknemer naar Fase 4 gaat zullen wij 4 weken voor de tijd, samen met u bepalen of werknemer naar de 4e fase gaat. Als inlener bent u verplicht om een dossier op te bouwen van de werknemer indien deze niet goed functioneert en Innovadoo hierover te informeren. Opzegging is niet mogelijk, eventuele kosten voor ontbinding en doorbetalingsverplichting zijn voor rekening van de inlener.

 

profiteer van maximale flexibiliteit
van uw flexibele schil

Payroll: enkele voordelen

  • Géén arbeidsrechtelijke risico’s
  • 5,5 jaar flexibiliteit in arbeidscontracten
  • Géén doorbetalingsverplichting bij verzuim
  • Alleen betalen voor gewerkte uren

payroll iets voor u?

voor meer informatie of een offerte, neem dan contact op met ons
innovadoo

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?
Adres : Brouwerijstraat 20, 7523XD Enschede Telefoon: 053 – 203 2082

[]
1 Step 1
Bedrijfsnaamyour full name
Uw naamyour full name
Telefoonnummeryour full name
Berichtmore details
0 /
Previous
Next

Bereken uw tarief